Over ons

Toen Martin Ooijevaar het levenslicht zag voerde Andre van Duin de Top 40 aan met ‘Willempie’  Bij Harry Meuge was dit -enige maanden later- ‘Arms of Mary’  The Sutherland Brothers & Quiver .

Omstreeks de tijd dat Bill Clinton zich met zijn stagiaire Monica Lewinsky vermaakte begonnen Martin  en Harry hun creatieve samenwerking met een gezamenlijk afstudeerproject van de PABO in  Alkmaar. Met een lessenserie over popmuziek genaamd  ‘Dol op pop’ studeerden zij samen af.  Hierna waren beide werkzaam in het onderwijs.

Enkele jaren later, toen Clint Eastwood met ‘Million Dollar Baby’ zijn tweede Oscar als regisseur in ontvangst nam werd door Martin en Harry samen met Robin Pistoor, de eerste QBWUA popquiz georganiseerd in jongerencentrum Pardoes in Hoogwoud.

Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van het publiek werd besloten om aan deze quiz een vervolg te geven en een tweede editie samen te stellen.

harrymartin vol

Gedreven door het plezier dat zij aan het maken en presenteren van de quizzen beleefden werd het werkterrein van de popquizzen uitgebreid naar diverse locaties in de regio Westfriesland. Later werd ook het quizaanbod vergroot met onder andere een quiz speciaal voor het Museum van de Twintigste Eeuw, een PubQuiz en verschillende quizzen die op maat  werden gemaakt voor een uiteenlopend publiek.

Inmiddels zijn beiden  door de wol geverfd door het  maken en presenteren van vele tientallen quizzen op vele verschillende plaatsen voor vele verschillende groepen.