Online

Onze online quizzen presenteren we live op Twitch.tv. De antwoorden worden gegeven via Google Forms en automatisch nagekeken. Een quizactiviteit bestaat uit een live quiz van maximaal 2 delen, inclusief tussenstanden en eindstanden. We spelen met enige regelmaat een openbare online pub- en popquiz. Maar ook voor bedrijven kunnen wij dit (op maat) verzorgen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Online pubquizzen op 29 mei en 31 mei

In het Pinksterweekend spelen we op veler verzoek weer een nieuwe online pubquiz. Aan de hand van mooie videofragmenten in een live stream wordt jullie kennis over sport, film, muziek, aardrijkskunde etc etc getest. We spelen dezelfde quiz op 2 data: vrijdag 29 mei en zondag 31 mei. Maak een team (op afstand) en meld je aan voor 1 van deze dagen. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel handig aangezien je dan alle informatie in je mailbox krijgt. Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/ZoD37VL6FDcC9zQ87 

Twitch.tv

De quiz begint op beide dagen stipt om 20.30 uur via een live presentatie op https://www.twitch.tv/quiz_events en zal om 22.00 uur afgelopen zijn.

Zorg ervoor dat ieder teamlid voor 20.30 uur op de link heeft geklikt, zodat iedereen klaar zit als de quiz gaat beginnen. De quiz bestaat uit 2 delen met een korte pauze tussendoor. Ook worden de tussenstand en eindstand tijdens de avond bekend gemaakt.

 

Google formulier

Per team wordt per deel 1 Google formulier ingevuld. Bepaal van tevoren wie dat gaat doen. Het handigst is om dat te doen op een tweede device, maar het kan ook eventueel op het device waar de quiz wordt afgespeeld. De antwoorden worden automatisch nagekeken. Voorkom typefouten en volg de instructies per ronde goed op, dan komt het helemaal goed. We spelen de quiz in twee delen, elk deel heeft een apart formulier.

Het formulier van elk deel is beschikbaar zolang het quizdeel duurt.  Houd hier rekening mee met het invullen. De links voor de formulieren komen op de site beschikbaar, maar worden enkele dagen voor aanvang van de quiz ook naar je gemaild.

 

Communicatie met je team 

Je kunt spelen met een team op afstand. De grootte van het team is ons om het even; de communicatie met minder mensen is waarschijnlijk wel effectiever. Communiceren met teamleden op afstand kan goed via Whatsapp. Je kunt hierin met je groep videobellen, gewoon bellen of via de chat communiceren. Dat laatste is het handigst, aangezien je dan het geluid van de quiz aan kunt laten staan. Maar uiteraard kun je zelf bepalen hoe je met elkaar tijdens de quiz communiceert.

Tips:

  1. Gebruik koptelefoontjes voor de communicatie, zodat er zo min mogelijk achtergrondruis is van de muziek onder de quizvragen.
  2. Per team vult 1 iemand de antwoorden in. Stem af wie dat doet. Laat alle teamleden wel de antwoorden meeschrijven, zodat je aan het einde makkelijk kunt bepalen welke vragen nog extra controle behoeven.

Verder is het belangrijk het volgende te weten:

  1. Tijdens de quiz kun je prangende vragen aan ons kwijt via de chat op Twitch.tv (inloggen is vereist) of via de Whatsapp (Martin: 0642109420). Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden (uiteraard beantwoorden wij geen quizvragen).
  2. Er wordt gequizd op eigen kracht. We vertrouwen erop dat er geen (digitale) hulpmiddelen worden gebruikt om antwoorden op te zoeken.
  3. Aan het einde van elk deel heb je nog twee minuten de tijd om de antwoorden te verzenden. Doe dit binnen de tijd, anders kunnen we je score niet meer verwerken in de stand. Als het niet lukt om te verzenden, heb je ergens iets niet of niet goed ingevuld. Controleer dit goed alvorens je het formulier verzendt.
  4. Na het stellen van de vragen, nemen we ook de goede antwoorden met je door. Blijf dus kijken na de vragen. Tijdens het doornemen van de antwoorden wordt de stand opgemaakt. 
  5. De quiz is ter lering en vermaak. De winnaar verdient eeuwige roem en een kleine prijs. De quiz is gratis, maar een vrijwillige kleine bijdrage per team wordt op prijs gesteld. Mocht je dat willen, kun je dat doen via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=iXquue3Edny8xc1oqByRyZzSxRhfbHXN  Het bedrag kan naar wens worden aangepast.