Online

Sinds 2020 maken en presenteren wij ook online quizzen. Met onze online quizzen proberen we de opzet van de live quizzen zoveel mogelijk te benaderen. 

Onze online quizzen presenteren we live op Twitch.tv. De antwoorden worden gegeven via Google Forms en automatisch nagekeken. Een quizactiviteit bestaat uit een live presentatie van maximaal 2 delen, waarbij de tussenstanden en eindstanden ook meteen bekend worden gemaakt. Een afgerond geheel dus. We spelen met enige regelmaat een openbare online pub- en popquiz. Maar ook voor bedrijven kunnen wij dit (op maat) verzorgen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Helaas zit live quizzen er deze periode niet echt in. En dat terwijl we twee mooie Pop2000 quizzen hebben samengesteld: Quiz 1: Een compilatie van al onze Pop2000 quizzen met wat nieuw werk en Quiz 2: Een fonkelnieuwe Pop2000 quiz. 

Zonde om deze niet te spelen. Daarom geven we je per quiz tweemaal online de gelegenheid om mee te doen en je kennis van de lijst der lijsten van 2020 te testen.

Quiz 1 spelen we op vrijdag 10 en zaterdag 11 december.

Quiz 2 spelen we op vrijdag 17 en zaterdag 18 december.

De quiz begint elke keer stipt om 20.30 uur via Twitch.tv/quiz_events en zal (inclusief eindstand) afgerond zijn rond 22.30 uur.

Maak een team (op afstand) en meld je aan. Aanmelden kan maar is niet noodzakelijk; alle informatie voor het spelen van de quizzen vind je op deze pagina.

Hieronder vind je de knoppen om snel bij de juiste quizbenodigdheden te komen. Onder de knoppen vind je een uitgebreide toelichting en wat speeltips!


Twitch.tv

De quiz begint om 20.30 uur via een live presentatie op https://www.twitch.tv/quiz_events en zal rond 22.30 uur afgelopen zijn. Je hoeft daarvoor niet in te loggen, klik op de link en je ziet de livestream. Vanaf 19.45 uur zijn we online om beeld en geluid te testen.

Zorg ervoor dat ieder teamlid voor 20.30 uur op de link heeft geklikt, zodat iedereen klaar zit als de quiz gaat beginnen. 

Google formulier

Per team wordt per deel een Google formulier ingevuld. Bepaal van tevoren wie dat gaat doen. Het handigst is om dat te doen op een tweede device, maar het kan ook eventueel op het device waar de quiz wordt afgespeeld. De antwoorden worden automatisch nagekeken. Er worden meerkeuzevragen gesteld en open vragen. Bij de open vragen dien je, tenzij anders vermeld, alleen de eerste twee letters van het antwoord in te vullen. Eventuele lidwoorden en leestekens tellen niet mee. Bij namen beginnen we bij de voornaam. 

Voorbeelden: The Beatles – vul in: Be; Billie Eilish – vul in: Bi.

De formulieren zijn beschikbaar zolang het quizdeel duurt.  Houd hier rekening mee met het invullen. De links voor de formulieren vind je hier: 

deel 1: https://forms.gle/A37itFJXEvzo3UxUA 

deel 2: https://forms.gle/X99zmRL8RgzrBZ9w5 

 

Communicatie met je team 

Je kunt spelen met een team op afstand. De grootte van het team is ons om het even; de communicatie met minder mensen is waarschijnlijk wel effectiever. Communiceren met teamleden op afstand kan goed via Whatsapp. Je kunt hierin met je groep videobellen, gewoon bellen of via de chat communiceren. Dat laatste is het handigst, aangezien je dan het geluid van de quiz aan kunt laten staan. Maar uiteraard kun je zelf bepalen hoe je met elkaar tijdens de quiz communiceert.

Tips:

  1. Gebruik koptelefoontjes voor de communicatie, zodat er zo min mogelijk achtergrondruis is van de muziek onder de quizvragen.
  2. Per team vult 1 iemand de antwoorden in. Stem af wie dat doet. Laat alle teamleden wel de antwoorden meeschrijven, zodat je aan het einde makkelijk kunt bepalen welke vragen nog extra controle behoeven.Verder is het belangrijk het volgende te weten:

  1. Tijdens de quiz kun je prangende vragen aan ons kwijt via de chat op Twitch.tv (inloggen is vereist) of via de Whatsapp (Martin: 0642109420). Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden (uiteraard beantwoorden wij geen quizvragen).
  2. Er wordt gequizd op eigen kracht. We vertrouwen erop dat er geen (digitale) hulpmiddelen worden gebruikt om antwoorden op te zoeken.
  3. Aan het einde van elk deel heb je nog twee minuten de tijd om de antwoorden te verzenden. Doe dit binnen de tijd, anders kunnen we je score niet meer verwerken in de stand. Als het niet lukt om te verzenden, heb je ergens iets niet of niet goed ingevuld. Controleer dit goed alvorens je het formulier verzendt.
  4. Na het stellen van de vragen, nemen we ook de goede antwoorden met je door. Blijf dus kijken na de vragen. Tijdens het doornemen van de antwoorden wordt de stand opgemaakt. 
  5. De quiz is ter lering en vermaak. De winnaar verdient eeuwige roem. De quiz is gratis, maar een vrijwillige kleine bijdrage per team wordt op prijs gesteld. Mocht je dat willen, kun je dat doen via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=LdsjLoJW3PBPJ3kGBqVCerbvJ7Jx3v9f   Het bedrag kan naar wens worden aangepast.